VAGABUNDI 6, Cona somraka

Mogočni starec Sidmont in Iluzionistka Claire sta se odločila, da se bosta pridružila Gabrielu in njegovim prijateljem, ki so se odpravili iz porušenega mesta Elitnikov čez puščavo na Nebeške poljane, a je Gabriel že prve noči, ko je stražil prijatelje, ki so trdno spali, skrivnostno izginil, ker je sledil trem Corpusoidom v podzemlje.
Prijatelji so zjutraj, ko so ugotovili, da Gabriela ni, se zedinili, da bodo pot na Nebeške poljane kljub temu nadaljevali, čeprav so jih poznali samo iz Gabrielovega pripovedovanja in se nikomur ni niti sanjalo, kje so Nebeške poljane, in kaj naj bi tam sploh počeli. Upali so, da bodo tam našli Gabriela in morda celo poskusili rešiti nalogo, za katero jih je Kori poslala v ta čas, a se je, še preden so prišli do Nebeških poljan, marsikaj zapletlo.
Ko so ugotovili, da Gabriel ni odšel na Nebeške poljane, ampak se je verjetno podal h kraljici Corpusoidov Sagelfidi, so sklenili, da mu bodo tudi sami sledili v podzemlje, ker so bili odločeni, da se brez Gabriela nikakor ne bodo vrnili v svoj čas.
Vstop v deželo Corpusoidov jim je omogočil Sidmont, ki si je prav tako želel, da bi našli Horianovega sina, Gabriela. Seveda pa so se tukaj za člane Vagabundov, ki so prišli iz srednjega veka in so bili v tem času še povsem neizkušeni, začele povsem nove dogodivščine.

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5