“Magični pomočnik” navdušil poslušalce

Tokrat sva z dr. Novak Vesno nastopila 7.10.2021 v OŠ Janka Glazerja, v Rušah. Čeprav je bil ponovno deževen dan, se na najinem dogodku vpliv zunanjih dejavnikov sploh ni poznal. Pravzaprav, zlahka bi rekel, da je vreme že drugič zaporedoma sodelovalo z nami. To pa zato, ker že v prvem dejanju, ko se uporabi čarovniška palica in se zaslišita glas vetra in grmenja, ni lepšega kot pogled v zunanji svet, kjer jer esnično deževalo in nebo je bilo polno sivih oblakov. Ampak začnimo na začetku. Prihod v Ruše mi je obudil neskončno spominov.  Ta kraj je globoko zapisan v mojem srcu. Prav tam sem vedril kar štiri leta, kamor sem hodil v srednjo šolo. Vsakič ko me pot zanese skozenj, se počutim kot doma. In prav takšno počutje je vladalo med samim dogodkom.
Že najin prihod in sprejem je bil deležen vseh časti. Po prijetnem kramljanju s knjižničarko, ga. Rožič Aleksandro in ravnateljem g.Pepelnik Ladislavom, sva postavila vse potrebne rekvizite, ki jih igra zahteva. A že prvo presenečenje je sledilo, ko so naju oskrbeli z opremo za ozvočenje. Po vseh opravljenih testih sva bila oba več kakor navdušena nad slišanim. Ne samo, da je odmevalo tako kvalitetno, kot bi bili v studiu, ampak prav prvič se je popolnoma razločno slišal tudi govor pingvina. Skratka, skrbno sva upoštevala vse predloge, ki nama jih je dobronamerno, po vprašanju, kako so podoživeli najino igro takrat dala ga.Mišmaš, knjižničarka v OŠ Antona Aškerca iz Rimskih Toplic.
Skratka zadeva je stekla. Ob polni dvorani, v skladu s “coronskimi” zahtevami po razdaljah in številu, se je igra začela. Rad bi napisal veliko, ampak še danes ne najdem pravih besed, ki bi izrazilo najino zadovoljstvo. Med celotno igro sva imela pravo sodelovanje učencev. Pravzaprav, ne samo sodelovanje temveč osebno sem imel pomoč. Pri dokazovanju vseh mogočih dokazil o leposlovju mi je na pomoč priskočila z burnim sodelovanjem kar učenka Maša. S skupnimi močmi sva torej v igri krotila Vesno. Igra je potekala tako popolno, da sva skoraj pozabila, koliko časa imava na razpolago. Nekoliko so se poslušalci sprostili med novim vložkom, igro sreče, kjer pa je bila prav “asistentka Maša” izbrana, da poskusi srečo. Po zavrtenem kolesu ter prejetih odgovorih na nekatera vprašanja, je prejela lepo nagrado. Kot prva nasploh na svetu, če ne že v vsem vesolju, je prejela knjigo, 4. del Spiritus Dei, Zgodba brez konca. Seveda s podpisom obeh nastopajočih. Ta knjiga še lep čas ne bo nikomur dosegljiva! Skratka igra se je nadaljevala, a tokrat je morda prevzel bistveni del najin magični pomočnik, pingvin. Nemalokrat je nasmejal občinstvo.  Po zaključku in analizi dogodka, sva ob skodelici kave bila oba enotna, da bi težko doživela lepši dan.


Foto Vir: OŠ Janka Glazerja, ekipa “Stan Dirdeny”

     

         

* * *

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5