Rekordna udeležba igre “Vojna pisateljev”

Že drugič v Murski Soboti, toda tokraten obisk je porušil vse dosedanje najine rekorde, ki sva jih z dr. Vesno Novak doživela.  Število tokratnih obiskovalcev je krepko preseglo preko številko dvesto.
A začnimo na začetku. Deževno jutro naju je spremljalo vse od odhoda iz Maribora. Kot običajno, sva bila tudi tokrat zelo prijazno sprejeta. Toda kaj kmalu je obema zastal dih, ko smo prispeli v  prostor, namenjen najini prestavi. Ob spominu na obisk v Dobrni, kjer se mi je zdel oder gledališki in neprecenljivo velik za najine rekvizite, sva se tokrat znašla v dvorani, ki zlahka sprejme več kot tisoč ljudi. Takrat sem se počutil kot mravljinec. A kljub vsemu sva se lotila postavljanja vseh scenskih elementov, računalniške tehnologije in dejansko vseh delov, ki so neposredno povezani s predstavo. Nekoliko me je opogumila šele glasba, ki sem jo zaslišal preko zvočnikov oziroma ko je tonski mojster nastavljal jakost. Ob divjih zvokih glasbe AC/DC sem se počutil popolno. Toda že nekaj minut kasneje, ko so se začeli zbirati učenci, sem sprevidel, da je zadeva presegla moja pričakovanja. Po prijaznem nagovoru gostiteljice, sem naposled stopil pred več sto glavo množico.

Čeprav z srcem v hlačah, je bil kontakt med menoj in poslušalci hitro vzpostavljen. Igra se je razživela. Počutil sem se kot prerojen, kajti poslušalci so prav požirali najini vlogi. Toda tik ob koncu drugega dejanja, ko se med dr. Vesno Novak in menoj vzpostavi malodane sovražno razpoloženje, se je zgodila nepredvidljiva zadeva. Nenadoma je zadonel aplavz in zaslišani so bili vzkliki. Sprva sva se nastopajoča spogledala, vendar ko le ti klici in aplavz nista pojenjala, je obema bilo povsem jasno, da so poslušalci podoživljali najino igro kot tretji nastopajoč. Glasno so vzklikali “Fajt!” in strmeli v naju. Minilo je kar nekaj trenutkov, ko sva se nastopajoča zavedala nastopanja. Igra se je zaključila v burnem dogajanju. Ob koncu, ko je zmagalo prijateljstvo, je še enkrat zadonel buren aplavz. 

Ko danes pišem spomine, preteklih dogodkov in ko dejansko zmanjka tistih presežnikov, ki bi jih človek napisal, bom zaključil samo z preprostim “Fantastično je bilo!”

Foto Vir: OŠ III Murska Sobota

        

         

         

 

* * *

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5