Prvič v kongresni dvorani

Prvič, a ne zadnjič, bi zlahka rekel. Prvi nastop v Radencih. Toda na takšen način, kakršnega bi si lahko kdorkoli le zaželel! Stati na odru, znotraj kongresne dvorane v hotelu Radin, pa ni kar tako. Že ob spominu na številčne koncerte, ki sem jih gledal v taisti dvorani, a tedaj kot gledalec, sem 17.6.2022 sam občutil, kako je, če se znajdeš na drugi strani scene. Na dogodek sem se kar pripravljal. Res je, da se mi takrat ni niti sanjalo v kakšnem obsegu bo zadeva izpeljana ampak nekaj naju je z dr. Vesno Novak gnalo, da sva se posebej pripravila. Še kar zgodaj zjutraj sva se sešla na parkirnem prostoru pred hotelom Radin v Radencih. Seveda sva takoj navezala stik s vodjo prireditve ga. Mojco Marovič in kot bi trenil, sem stal na odru.

Ob pogledu na takrat prazni amfiteater sem se kar zgrozil ob pomisleku, kako bo, ko bom sam stal pred polno dvorano. No, seveda tega zagotovila nisem imel. Pravzaprav, da bo sploh kdorkoli prišel, a kljub vsemu do bile to le sladke skrbi! Z Vesno sva hitro, kolikor se je dalo, postavila prizorišče. A ostalo je še nekaj časa in tako sva si privoščila pijačo. Toda čas je bežal in že kmalu sem tičal v odrski preobleki. Toda …? Obiskovalci so začeli prihajati. Šele ko sem se zavedel, da je dvorana polna, sem se spomnil predhodnih misli o prazni dvorani. S strahom v srcu sem se zbral. Vesna ni dala takega občutka, a prepričan sem, da je podoživljala podobno. Toda že ob prihodu na oder sem otrpnil. Med mladimi poslušalci sem opazil odrasle ljudi, ki pa niso bili v sklopu šole. A ne samo odrasli ljudje. Tam, v prvi vrsti je sedela pomurska pisateljica, knjig za osebno rast, Ines Šinko. Pogoltnil sem slino in začel nastopati. Toda igra se je razprla kot še nikoli. Pa ne samo to. Tokrat sva imela oba z Vesno svoja nova lika. Pravzaprav kar tri. Moja LAVA, čmrlj RUDIBINE in pingvin. Ampak še preden se je igra razživela docela, je LAVA že sedela v naročju mlade obiskovalke. No … pingvin pa je šel po svoje. Tokrat me je krepko razjezil, ker vedno sodeluje z Vesno in kaj kmalu je “frčal” nad poslušalci v naročje drugega dekleta. 

Igra je bila izvedena v nekoliko daljši varianti. Ob sodelovanju z mladimi poslušalci in celo nekoliko starejšimi, je minila kakor za šalo. Tudi nepredvideni dodatki  so potek igre poživili. Prav pisateljica Ines Šinko je z čarobno palico prebudila k življenju našega pingvina. Kdo bi si mislil!

Bučen aplavz je ob koncu izrazil navdušenje. Toda nama z dr. Vesno Novak je tak aplavz predstavljal samo nagrado za ves trud. Pa tudi ob zavedanju, da bo že naslednji dan “Mačje mesto” prineslo novo priložnost, ko bova imela svojo lastno stojnico, je bogatilo najino razpoloženje

Foto Vir: Andreja Novak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5