PISATELJSKI MIX No.1

Prvi nastop v projektu “PISATELJSKI MIX” je potekal 11.6.2022 ob 18. uri v Prostovoljnem gasilskem društvu BIZOVIK. Toda prvenec iz samega projekta ni veljal samo za projektnega prvenca, temveč je predstavljal tudi prvo srečanje posameznih članov. Po skrbni predpripravi tako prehrambnih priboljškov kot tudi tehnične opreme sta predstavljala le piko na i. Napeto vzdušje je vladalo vse do trenutkov, ko so začeli gostje prihajati. Čeprav se je dogodek dogajal v sončni soboti, se je zbralo zavidljivo število vedoželjnih obiskovalcev.

Po planu se je dogodek pričel ob 18. uri dogajati. Ves postopek je vodila literarna avtorica in moderatorka, Alicia Peljhan. Čeprav se nastopajoči, Mojca Rudolf in Stan Dirdeny nikakor nismo zavedali, po kakšnem planu ali načrtu bo program potekal, je Alicia kaj kmalu popeljala gostujoče avtorje od enega vprašanja do drugega. Toda komunikacija ni potekala zgolj med nastopajočimi, temveč so se poslušalci redno vključevali v same teme. V ta namen je nastalo pestro in zanimivo dogajanje. Mnenja o posameznih zadevah so hitro prehajala med vsemi. A kljub vsemu, četudi so imeli avtorji razstavljena nekatera lastna dela po mizah, tema nikakor ni zašla v te smeri. Povedanih je bilo veliko podatkov o tem, kako zbrati teme, kako se tehnično pripraviti na zahtevni projekt, pa najsi ga bodi tega ali drugega žanra. Marsikatera misel ali ideja nikakor ni bila skladna med vsemi ustvarjalci in ravno takšna debata je povzročila poslušalčeve radovednosti.

Vrhunec dogodka pa je predstavljal “SKRITI GOST” za katerega je vedela le moderatorka Alicia Peljhan. Gost je s svojo prisotnostjo precej razgibal dogajanje, kajti s svoji mnenji je omajal že marsikatero razgreto temo. Ob zaključku dogodka so tako nastopajoči kot avtorji spoznali, da ne obstaja zgolj ena pot, da se doseže cilj. Vendar pa se pričakuje, da se bodo tovrstne teme še iskrile med prihajajočimi nastopi. Zato nikar ne zamuditi trenutka, v katerem se bodo lomila kopja. Že kmalu, 2.7.2022 se bo tovrsten dogodek dogajal v v Bukovici, 5293 Volčja Draga ob 17.00!

Vabljeni!

Foto Vir: Stan Dirdeny

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5