V sodelovanju s slovenskimi samozaložniki se je oblikoval projekt “PISATELJSKI MIX”. Sam projekt poslušalcem ponuja bogat program, v katerem se malodane razbijajo miti o svaritvah knjižnih del. Sam dogodek ne temelji na promocijskih smereh, temveč prikaže zgolj različne metode in postopke, s katerimi se “literarniki” pogosto srečujejo. Predvsem pa poskuša dati poslušalcem vse tiste informacije, za katere se dejansko v večini primerov zavedamo samo tisti, ki smo knjižna dela že izdali.

Dogodek “Pisateljski Mix” je vselej sestavljen iz treh pisateljic ali pisateljev, pesnic ali pesnikov. Toda ta pravo vzdušje pa bo zmeraj razvedril skrit gost. Debate se zlivajo med podrobnimi pojasnili o pogojih, v katerih se običajno dela ustvarja. Prav tako se debatira o individualnih razlogih po izbiri želenih žanrov. Pogovor teče tudi o tehničnih parametrih, kateri običajno krepko vplivajo na končni izdelek.
Predvsem pa bo sam dogodek temeljil na medsebojnem klepetu, izmenjavi mnenj, kritike ali pohval. Absolutno pa ponuja možnost kontakta med ustvarjalci in tistimi, komur so knjižna dela namenjena.

Dogodki se bodo izvajali na posameznih lokacijah tekom Slovenije ali bližnje okolice na kateri se še sliši slovenska beseda. Vse prihajajoče dogodke bomo skrbno objavljali dober mesec poprej, tako na Facebooku, Instagramu in na posameznih spletnih straneh. Prave smernice prihajajočih se nastopov ali pa podrobno poročilo o preteklem dogodku, bodo vselej vidni na spletni strani http://samozalozniki-slovenskih-knjig.si/

FOTO: Stan Dirdeny

 

 

 

 

[

 

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5