NEKAJ BESED O  MENI

   Naj v nekaj stavkih predstavim svoj življenjepis, predvsem pa ustvarjalne dosežke. Rodil sem se 25. 10. 1979 v Mariboru. Moje otroštvo je zaznamovala otroška igra, v kateri pa so pustolovščine s časom dobivale vedno večjo vlogo. Ker sem odraščal v dobi, ko računalništvo in informatika še nista predstavljala bistvenega dela naših življenj, sem nenehno iskal svet, v katerem sem se počutil doma, daleč od resničnega sveta. Odraščal sem ob knjigah. Najprej sta starša, ki sta prav tako ljubitelja knjig, poskrbela za veliko prijetnih uric ob prebiranju zgodb in pripovedk svetovno znanih pravljičarjev, kasneje pa sem lahko že sam izbral knjige, ki so me pritegnile. Skozi osnovno izobraževanje so se žanri knjig, ki sem jih prebiral, nenehno prilagajali takratnim učnim potrebam, vendar pa sem prav hitro odkril dela, ki mi še danes veliko pomenijo. To so dela pisatelja Mark Twaina in Jules Verna. Predvsem pa je ob povestih Marka Twaina rastla moja želja po prigodah, ki pa sem jih v resničnem življenju doživljal s pomočjo lastne fantazije na taborniških izletih, taborih in potovanjih.
Po zaključku osnovnega izobraževanja, sem nadaljeval šolanje na tehnični kemijski šoli. V tem času pa sem požiral fantazijske romane, predvsem Julesa Verna … Potovanje v središče Zemlje, Grad v Karpatih, Skrivnostni otok, v katerem je name naredil velik vtis inženir Cyrus Smith, ki je bil zame sinonim znanja. Takrat sem bil povsem odločen, da bom postal inženir tehnične stroke. Sanje so se mi leta 2007 tudi uresničile, ko sem zaključil Tehnično fakulteto ekološke smeri, vendar pa kljub vsemu še nisem začutil pravega zadovoljstva.
Tudi med študijem se moja želja po branju fantazijskih romanov ni zmanjšala, zato mi seveda nista ušli takrat aktualni zbirki Gospodar Prstanov in Harry Potter. Šele po slednji uspešnici se je končno znotraj mene zganila želja »postati pisatelj« in ustvariti dela, v katera bi lahko prenesel vso svojo domišljijo. Dolga leta sem premišljeval in neštetokrat poskušal napisati pripovedko, a sta tudi tolikokrat poglavje ali dve zdrsnili v računalniški koš. Poguma je bilo dovolj, a samokritičnost je bila prevelika.
Za nekaj časa sem odložil »pero« in se posvetil svojemu drugemu velikemu interesu, računalniški grafiki in programiranju. Po triletnem študiju sem pridobil naziv inženir medijske produkcije. Takrat sem postal »inženir Cyrus Smith«. Imel sem še drugo diplomo in nagrado »Najboljši študent desetletja«, saj sem vse izpite zaključil z oceno deset. Tokrat sem se počutil popolnega. Zlahka sem načrtoval in oblikoval platnice knjig. Začutil sem moč.
Kmalu po zaključku diplome sem brez odlašanja sedel za računalnik in začel ustvarjati zgodbo, ki je že leta rastla v meni. Svoj prvenec Spiritus Dei sem začel ustvarjati konec februarja 2013. Najprej je šlo počasi, a sem dan za dnem jasneje videl zgodbo in jo dopolnjeval, vse do junijskih dni 2014, ko sem knjigo zaključil. Moram priznati, da se nisem niti zavedal, da je bil s tem narejen šele prvi korak. Knjigo sem predal še na lektoriranje in jo dobil vrnjeno septembra 2014, a sem jo za neka časa dal na stran. Imel sem že novo idejo.
Začel sem pisati in oblikovati svojo prvo zbirko, imenovano Vagabundi. Zgodbe sem ustvarjal veliko hitreje kakor prvikrat, ker sem tokrat vedel, kako začeti. Pisal sem knjigo za knjigo in tako je nastala kar lepa zbirka fantazijskih zgodb, ki pa so tega trenutka nekatera dela še v postopku lektoriranja. Šele, ko sem se zavedel, da imam na papirju že več kot 1200 strani svoje fantazije, sem svoja dela pokazal tudi drugim in tisti, ki so jih brali, so bili navdušeni, zato sem se ob zaključku 2015 končno zganil in se začel neodločno ozirati za založbami. Po tehtnem premisleku in po vzoru sebi ljubega in pomembnega pisatelja Marka Twaina sem izoblikoval tudi psevdonim, s katerim se predstavljam. S premetavanjem črk svojega priimka in taborniškega imena »Indy« sem oblikoval anagram »Stan Dirdeny«, pod katerim tudi izdajam knjige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5