Društvo “LEPE BESEDE”

Je društvo ljubiteljev lepe besede, pisateljev ter pesnikov, ki je nastalo s ciljem in namenom druženja, izmenjave in širjenja lepe besede ter spodbujanja domišljije, pisanja in pa branja knjig, izmenjavanja izkušenj in strokovnih informacij (s področja kmetijstva, astronomije …), skrbi za celostno podobo človeka, ohranjanja narave ter spodbujanje umetnosti in kulture.

Ker vemo, da koraki do uspeha niso lahki, saj smo sami šli čez marsikatero preizkušnjo, želimo svoje znanje in izkušnje prenesti na tiste, ki še oklevajo in jim pomagati.
Zakaj ne bi rasli skupaj? Saj tudi mi, bolj ali manj izkušeni sprejmemo kako dodatno idejo.

Trudimo se biti dobri, ažurni, iz dneva v dan se izpopolnjujemo in nadgrajujemo. Aktivnosti naših članov redno objavljamo, prav tako so pri nas dosegljive vse društvene knjige. Izbor teh lahko najdete na spletni strani članov.

Podatki o društvu:
Sedež: Radovanova 7, 2000 Maribor
TRR pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0002 3255 224
Davčna številka: 97454605
Kontakt: drustvo.lepebesede@gmail.com

Vodstvo društva:

dr. Vesna Novak (predsednica društva)

Sem ženska, hči, prijateljica, predavateljica, pisateljica, direktorica, doktorica znanosti, vodnica in namestnica starešine rodu prostovoljka v neprofitni organizaciji, ljubiteljica živali, in še bi lahko naštevala. Velika strast je raziskovanje, preizkušanje ter izboljšati stvari, če se le da, tako sem kot oseba, kot tudi po strokovni plati znanstvenica v vseh pogledih. Moja področja so genetika, kmetijstvo, prehrana, skratka skrb za bolj zdravo in dolgo aktivno življenje. Ker sem ženska, ki želi pomagati tudi drugim, tako preko svoje zgodbe motiviram ljudi, da premagajo svoje strahove, se soočijo z njimi in gredo osvobojeni svojih okovov naprej. Organiziram delavnice in seminarje z naslovom: »Zmorem, ker to verjamem!«. V pripravi je tudi priročnik na temo Samozavest in samopodoba, kateri bo namenjen tudi mladini, saj je vemo, da je »takrat« sprejetost v družbo ključnega pomena. Obudila sem strast do pisanja in izdala svoj prvenec – knjigo Razgaljena Sophie, ki opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadamo vse sodobne ženske. Knjiga je napisana zelo življenjsko, na hudomušen, ter žgečkljiv način. Verjamem, da je Sophie lahko vsak, oziroma, vsak ima v sebi delček Sophie. 25 letne izkušnje dela z otroci, podajanje znanja, raziskovanja, in načelo, da taborniki ustvarjamo boljši svet, so me pripeljale do točke, da usmerim otroke na pravo pot.  Tako je nastala prva taborniška zbirka Bumbarji za otroke, mladostnike in starše. Zunaj je prva knjiga: Dogodivščine na galebjem otoku, v kateri preko dogodivščin in igre se otroci naučijo spretnosti, vrednot, veščin, sklepajo prijateljstva in se pripravljajo na življenje… Plod mojega življenjskega dela je znanstvena monografija z naslovom: Po sledeh starodavnih malinjakov.
www.vesnapise.com
Facebook: Vesna piše

Stan Dirdeny (član)

Facebook: https://www.facebook.com/StanDirdeny
Instagram: https://www.instagram.com/standirdeny/
Gmail: stan.dirdeny@gmail.com
            info@standirdeny.com
Knjige: https://plus.cobiss.si/
Gsm:   040 283 825
ISSN 2738-5337

 

 

 

 

 

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5