DOGODKI V LETU 2023

KNJIŽNICA SOSIPA VOŠNJAKA – SLOVENSKA BISTRICA 9.2.2023 – Prvi nastop v letu 2023, se je ob največjem kulturnem prazniku začel s izjemnimi učenci. Prišel sem v 𝙎𝙡𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙠𝙤 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙞𝙘𝙤. Sprva sem se malce izgubil, ampak zaradi lastne napake, ko sem taval po ozkih cestah. No, naposled le prispel tja kjer sem bil dogovorjen.V 𝙆𝙣𝙟𝙞𝙯̌𝙣𝙞𝙘𝙤 𝙅𝙤𝙨𝙞𝙥𝙖 𝙑𝙤𝙨̌𝙣𝙟𝙖𝙠𝙖 𝙫 𝙎𝙡𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙠𝙞 𝘽𝙞𝙨𝙩𝙧𝙞𝙘𝙞. Takoj po prijetnem sprejemu so mi nudili vso pomoč, kar sem potreboval. Kot bi mignil, se bila scena pripravljena in poslušalci so že v naslednjem trenutku sedeli na stolih. In začela se je polna ura “𝙁𝙖𝙣𝙩𝙖𝙯𝙞𝙟𝙚”. V odličnem vodenju dogodka, s strani 𝙜𝙖.𝙆𝙤𝙡𝙖𝙧 𝘿𝙖𝙧𝙟𝙚, sem se tam počutil kot “𝙕𝙫𝙚𝙯𝙙𝙖” Ni mi manjkalo prav nič. Malce zares, malce za šalo je tekel pogovor in ko sem spoznal, da poslušalci delijo pravzaprav vse misli z menoj, je bil led prebit. Predstavitev je minila kakor za šalo. Tu pa tam sem prejel tako vprašanje, da sem moral precej pomisliti kako odgovoriti. 𝙎𝙠𝙧𝙖𝙩𝙠𝙖, 𝙥𝙤𝙥𝙤𝙡𝙣 𝙙𝙖𝙣. 𝘽𝙞𝙩𝙞 𝙜𝙤𝙨𝙩 𝙫 𝙩𝙖𝙠𝙨̌𝙣𝙚𝙢 𝙖𝙢𝙗𝙞𝙚𝙣𝙩𝙪, 𝙢𝙚𝙙 𝙩𝙖𝙠𝙨̌𝙣𝙞𝙢𝙞 𝙥𝙤𝙨𝙡𝙪𝙨̌𝙖𝙡𝙘𝙞 𝙞𝙣 𝙜𝙤𝙨𝙩𝙞𝙩𝙚𝙡𝙟𝙞, 𝙨𝙤 𝙨𝙖𝙣𝙟𝙚 𝙫𝙨𝙚𝙝 𝙣𝙖𝙨𝙩𝙤𝙥𝙖𝙟𝙤𝙘̌𝙞𝙝.

 

VELIK USPEH OB PREHODU V POPOLNO SAMOZALOŽNIŠKO ORGANIZACIJO – Kmalu po začetku leta 2023 sem sklenil, da bi bilo morda boljše preiti v popolno samozaložniško organizacijo. Sprva se tega nisem niti zavedal, koliko truda in koliko skrbi takšno dejanje zahteva. A kljub temu, sem hitro sklenil novo pogodbo in kaj kmalu spoznal, kako zadeva brezhibno deluje. Seveda sem po nasvetu novega distributerja, podjetja Avrora AS, distribucija in založništvo sprva menjal tiskarno. Morda nekoliko s strahom sem začel komunicirati z novim ponudnikom, ampak kot bi mignil sem imel v rokah vse potrebne dokumente, preko katerih se je oddalo naročilo za tisk. Doma sem mencal in čakal vse tiste dni, dokler naposled ni prišlo sporočilo, da lahko dvignem knjige. Rad bi v celoti delil s komerkoli ta zmagoslaven občutek, kajti ob pogledu na nov tisk se mi je zmajalo pred očmi. V rokah sem držal novo podobo, šivan tisk, lasersko natisnjen. Še dolgo tega nisem povsem dojel kolikšen uspeh sem dosegel ker enostavno rečeno, to so bile sprva moje sanje. A šele po tistem dnem, ko sem po stari navadi v domačem mestu zavil v največjo mestno knjigarno Mladinske knjige, so se mi uresničene sanje podvojile. Knjige iz obeh zbirk so na vidnem mestu stale tam na policah!

 

KNJIŽNI SEJEM, LJUBLJANA 21.11. – 26.11.2023  – Prvič sem bil na takšnem prizorišču! Čeprav sem ta sejem čakal že od samega začetka leta, vse od kar sem sklenil novo pogodbo z novim distributerjem, se nisem do samega prihoda v Ljubljano niti zavedal veličine in zahtevnega projekta takšnih dogodkov. Seveda sam s tem nisem imel težav ali veliko dela, a kljub vsemu sem hvaležen distributerju za ves trud. Na sejmu sem imel razstavljenih kar enajst knjig oziroma vse kar sem na novo ponatisnil pri novem tiskarju. Natovorjen s vsem mogočim sem naposled le prispel na sejmišče, kjer pa so me čakale že nove knjige. Še dolgo tega, ko sem prvo držal v rokah,  sem strmel v popolne barve in kvaliteto tiska. Toda kmalu je bila moja pozornost usmerjena na mizo, kjer pa so knjige iz zbirke VAGABUNDI in SPIRITUS DEI zajemale kar velik del. Počutil sem se kot zvezdnik. A šele po tem, ko sem se po prvih urah malce sprehodil med stojnicami, sem nepričakovano naletel na prijatelje – pisatelje in tiste, ki jih uvrščam med največje poznavalce in ljubitelje fantazije, ki nastaja izpod mojih rok. Torej s tujko rečeno “Fan” V veliko čast sem si štel te vsak tak dogodek a, ko nekomu takšnemu še stisneš roko v pozdrav, pa je neprecenljiva vrednost vsega. Ampak, leta 2024 bom ponovno tam!

 

 

 

         

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5