DOGODKI V LETU 2022

 

Foto: OŠ Jarenina, g. Krajnc Alen

OŠ MARJAN BANTAN STOJAN – JARENINA 4.2.2022 – Prvi nastop v letu 2022, se je začel izjemno. Čeprav sem dolgo časa živel v bližini, v mestu Maribor, se nikdar nisem zavedal, da je Jarenina tako privlačen kraj. Morda sva se z dr. Novak Vesno res pripeljala na zemljepisno točko dogodka po najbolj skritih in zamotanih cestah. Ampak hitro sva oba osupnila nad dejstvom v kako lep kraj sva prispela. Najino navdušenje se je nadaljevalo vse od sprejema do premestitve v gasilski dom, kjer se je nastop izpeljal. Prvič … res prvič sem stal na odru s takšnim ambientom. Tudi prvič sem stal pod žarometi. Ampak, ko pa se je igra začela, se je dogajanje zlilo v popoln sistem. Biti predstavnik “kulture” v največjem slovenskem kulturnem prazniku pod takšnimi pogoji, je pa samo čast! Domov sva se vrnila kot bi mignil, po povsem urejeni in glavni cesti, ki vodi krajane in obiskovalce skozi kraj. Naslednjič, kamorkoli grem bom raje uporabil GPS kot pa slepo sledil nepreverjenim zemljevidom.  

 

Foto: OŠ Dobrna, ga. Nevenka Tratnik

OŠ DOBRNA 4.4.2022 – Prvič nasploh, naju je pot zanesla v ta prečudovit kraj, ki pa je bolj kot ne poznan po svojih termah. Že ob samem prispetju sva bila v tamkajšnji slaščičarni deležna kave, katere okus je ostal na jeziku še nekaj ur za tem. Skratka popoln okus. A navdušenje se je stopnjevalo iz trenutka v trenutek. Že nekaj minut kasneje, ob sprejemu v šolo ter obhodu po njej sem osupnil, ker tolikšnih umetnin še nisem videl. A ob prihodu na oder pa je bila druga pesem. Prvič, od kar nastopam me je prevzel strah. Na tako prostranem odru pa še nisme nastopal. A nastop? Težko bi drugače rekel, kot z eno samo besedo “Izjemno!” Toliko sodelovanja, toliko smeha, veselja kot je bilo tokrat, pa še nisem doživel. Vsak nastop je nekaj posebnega. Ampak nastop v OŠ Dobrni je prinesel nekaj novega.

 

Foto: OŠ III Murska Sobota

OŠ III MURSKA SOBOTA 22.4.2022 – Ponovno po “Covidnem obdobju” sva z dr. Novak Vesno nastopila v Murski Soboti. Čeprav je dan kazal svoj kisli obraz, dež nikakor ni pokvaril odličnega vzdušja med samo igro. A tokrat se je zbralo rekordno in neprecenljivo število mladih poslušalcev. Čez dvesto glava množica je pozorno spremljala potek igre. A že ob prehodu med dejanji so se poslušalci tako vživeli, da so naju, nastopajoča, ki sva grozila drug drugemu s pesmi glasno spodbujali k medsebojnem obračunavanju. V najbolj napetem trenutku je bila dvorana na nogah in glasno vzklikala “Fajt!” Seveda se le ta ni pripetil, a težke besede so deževale med nastopajočima kakor za šalo. Sicer krepko zmedena, ker takšnega spremljanja igre nisva pričakovala, sva igro zaključila po načrtih, brez podplutb in modric. A kljub vsemu bo za vselej veljal nastop v Murski Soboti za nekaj posebnega ker takšnega spremljanja, predvsem s strani članov najnižje triade v skoraj dvournem poteku igre ni bilo za pričakovati.  

 

 

 

 

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5