DOGODKI V LETU 2021

 

OŠ FRAM
O28.04.2021 – Ponovno na obisku v osnovni šoli Fram, kjer je potekalo v okviru kulturnega dneva predavanje o temi “Kako nastane knjiga”. Po letu dni in pol se je bilo več kakor čudovito vrniti med mlade. A tokrat so bili med poslušalci tisti, ki so na seznamu šole označeni kot najbralci. Ampak pri predavanju nam je zagodel časovni škrat in se žal le to ni izpeljalo v okviru ene šolske ure v celoti. A kljub temu, so izbrane učenke prebrale poglavje iz knjige Vagabundi 2 – Čarovniški rod, 1 del in ob tem osupnile s prečudovito izvedbo ne samo ostale poslušalce, temveč tudi samega avtorja.
Foto: ekipa “Stan Dirdeny”

 

OŠ ANTONA AŠKERCA
10.09.2021 – Po dolgem odbodju, v katerem se ni smelo nastopati, sva se z dr. Vesno Novak prerada vrnila med mlade poslušalce. Seveda kot predstavnika mladinskih pisateljev. Toda tokrat poslušalce nisva popeljala samo s pogovorom skozi skrivnosti književnosti, ampak sva jim prizorila igro “Vojna pisateljev”. O ja, tudi pisatelji se znajo spreti. Pa še kako! Čeprav igra ni bila izpeljana prvič, so pa v Rimskih Toplicah vseeno prvi videli prenovljeno igro, prežeto s komiko, učnimi lekcijami in predvsem z fantazijo in magičnim prijateljem. Kako se pa ta prepir konča? Pa morda kdaj drugič, v kakšnem prihajajočem članku.
Foto: Osnovna šola Antona Aškerca

 

OŠ FOKOVCI
27.09.2021 – Nov dan in nove priložnosti. Čeprav vreme z nami ni sodelovalo, smo si skozi igro ustvarili zanimivo, zabavno in poučno srečanje. Tokrat sva s soustvarjalko, Vesno posegla po nekoliko novejših orodjih, naprednih interaktivnih orodjih, ki bodo prav zagotovo še rabljena v prihodnje. Morda celo še v bolj napredni tehnologiji. Ampak tokrat, zaradi še aktualnih coronskih zahtev po oblikovanju mehurčkov in preostalih šolskih aktivnostih naju je spremljal en mehurček. Nič ne de, tudi en sam človek zadošča za najino predstavo, le da se imamo lepo. Pravzaprav je bilo za naju še toliko bolj zanimivo, ker sva oba bila prvič v teh krajih in z veseljem se bova nekoč še vrnila.
Foto: Rafael Škafar, OŠ Fokovci, ekipa “Stan Dirdeny”

 

OŠ JANKA GLAZERJA
07.10.2021 – Popoln dan v Rušah. Tokrat sva bila na obisku v OŠ Janka Glazerja. Kakor nalašč naju je ponovno spremljal dež. Toda to niti ni bilo slabo, ker je vreme že v drugič sodelovalo z najino igro. Skratka, popoln dan ob popolni opremi. Šola nama je nudila izvrstne pogoje, avdio opremo, preko katere tako dobro še nisva nastopila. Tokrat se je prvič jasno slišal najin magični prijatelj, pingvin, ki pa je obenem tako navdušil nekatere poslušalke, da so ga na koncu želele imeti. Že premišljujem o tem, da bi bilo lepo pustiti za seboj kak spomin. Morda pa bo tudi kaj takega v prihodnje mogoče. Kdo bi vedel. A… seveda. Tokrat je bila prvič zame prisotna tudi majhna pomoč. Ob sodelovanju s poslušalci, se je prav opogumila učenka in mi pomagala krotiti Vesnino vlogo v igri. Hvala Maša, zmaga je bila tokrat na naši strani. Vojna dobljena 🙂 
Foto: OŠ Janka Glazerja, ekipa “Stan Dirdeny”

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5