DOGODKI V LETU 2020

OSNOVNA ŠOLA FRAM
04.02.2020 – Na obisku v osnovni šoli Fram, kjer je potekalo mednarodno srečanje dojakov iz evropskih držav. V sodelovanju z dr. Vesno Novak sva bila vabljena k soudeležbi. Ampak, zaupali so nama kar predavanje v angleškem jeziku. Srečanje je potekalo kar v šestih skupinah, ko so se izmenjevala mnenja in izkušnje, predvsem pa odkrivali smo skrivnostni svet literarnih del. Predavanje je temeljilo na spodbudi mladih k ustvarjanju. Ampak … skupaj smo ustvarili kar šest podob knjig.
Foto: ekipa “Stan Dirdeny”

 

OSNOVNA ŠOLA FRAM
04.02.2020 – Seveda se tako obširnega projekta ne da opisat le z nekaj stavki. Zato naj bo članek izjemoma v dveh delih.
V mešanih skupinah dijakov iz Slovenije, Španije, Nemčije, Grčije, Cipra in Finske je srečanje potekalo tako, kakor bi jezikovnih razlik ne poznali. Predvsem pa tudi ne pozna ura, kajti prav vse je potekalo od 20. ure pa vse tja skoraj do polnoči. Vendar pa, ko je luč sveta zagledalo vseh šest podob knjig, imenovanih po idejah dijakov in sestavi figur, kakor so sami želeli, se hitro spozna, da je domišljija pri mladih doma.
Foto: ekipa “dr.Novak & S. Dirdeny”

 

OSNOVNA ŠOLA G.RADGONA
07.02.2020 – Le dan pred največjim slovenskim kulturnim praznikom, sem gostoval v domači osnovni šoli, Gornje Radgone. Ob tako popolnem in bogatem nastopu učenk in učencev v glasbenih točkah in v deklamiranju poezije , sem ob soudeležbi pisateljice dr. Vesne Novak malodane pozabil kaj povedati. Pred polnim avditorijem res ni bilo težko nastopati, ampak v takšnih okoliščinah in urejenem okolju je pa več kakor čast. Toda kakor je bilo rečeno, obstaja dodatna možnost predavanja “Kako nastane knjiga?” v mednarodnem projektu. Predavanje bo v junija potekalo v angleškem jeziku.
Foto: ga. S. Žnuderl

 

KNJIŽNICA POBREŽJE – MARIBOR
06.03.2020 – Naposled je le zagledala luč sveta prva izmed iger, pod organizacijo in izvedbo društva Lepe besede, imenovana “Vojna pisateljev”. V dopoldanskem času so si ogledali premiero člani mariborskega društva za Cerebralno Paralizo Sonček. V interaktivni igri, medsebojnega sodelovanja in iskanja skrivnosti literarnih del ter ob podpori tega ali drugega igralca-pisatelja, ki je dokazoval svoj prav, je minilo devetdeset minut kakor za šalo. V popolnem ambientu, polnem odličnih poslušalcev, je dogodek minil tako, kakor bi si samo želeli. Hvala za vso pomoč in podporo Mariborski knjižnici – Pobrežje.
Foto: ga. Ana Dolinšek

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5