VOJNA PISATELJEV, na odrskih deskah hotela RADIN

Prava gledališka predstava za mlade in odrasle!


Naposled se je zgodil tisti poseben trenutek, ko bi človek lahko rekel “Vrhunec”!  Prav v zadnjem nastopu, ki se je zgodil 17.6.2022 marsikdo poimenoval “Nemogoče je mogoče”. Pa zakaj tako? Že lep čas se na slovenskem trgu z dr. Vesno Novak trudiva poslušalcem približati zabavno z poučnim.  Vsak nastop je vreden čistega zlata. Ampak so pa trenutki, na katere sva pa nastopajoča še posebej ponosna. In tak trenutek se je zgodil v Radencih, kjer se je v dveh dneh pripetilo toliko prijetnih in presenetljivih dogodkov, da jih je skoraj nemogoče predstaviti v enem samem prispevku. A kljub vsemu začnimo na začetku.
Prvič, a sem prepričan, da tudi ne zadnjič, sva bila vabljena v svet mladih in v svet zabave. Čeprav kar zgodaj, a spet ne tako zgodaj, sva torej nastopila v festivalni dvorani hotela Radin. A tokrat sva naposled le stala na pravih odrskih deskah in podoživljala tak trenutek, ki je do sedaj bil označen kot “sanje”. Ob izvrstnem ozvočenju sva naposled le ugotovila kako izvrstna je najina odrska oprema, kajti bilo jo je natanko toliko, kolikor jo je oder dopuščal. Toda … ko pa so začeli prihajati poslušalci, sem pa začutil tisti ta pravi strah. Kot bi mignil, se je dvorana napolnila do zadnjega sedeža. Toda med poslušalci niso bili le mladi ljudje, temveč tudi odrasli. Med številčnimi poslušalci, je v prvi vrsti je sedela prekmurska pisateljica knjig za osebo rast, Ines Šinko.
Igra se je začela. Morda nekoliko drugače, kajti oba je gnala tisti dan neka posebna moč. Ob zavedanju tako veličastnega trenutka da človek iz sebe več, kakor je poprej pripravljen. Ampak vsak trud je bil poplačan. Toliko sodelovanja s poslušalci nisva bila vajena. Predvsem pa sta bili tokrat prisotni tudi najini novi figurici. LAVA in ČMRLJ RUDI.
Ob spoznanju novih razsežnosti nastopov, z dr. Novak Vesno že kujeva majhne spremembe. A te bodo igro samo dopolnile. Predvsem naj se ob zaključku prispevka zahvalim v imenu obeh programskima vodjema prireditve, Marovič Mojci in Ajlec Luku. Biti del takšnega dogodka je tako, kakor bi sanje postale resničnost!

 

 

FOTO: Novak Andreja