Ali vas mika?

Hiter dostop do izbrane vsebine:

DOBRODOŠLI

Ste le korak od vstopa v svet fantazije, kjer je prav vse mogoče. Prebrskajte med informacijami spletne strani, kjer se za vsakogar najde kakšna zanimivost. Morda pa vam bo všeč izbrano poglavje te ali drug knjige pod rubriko, "Za pokušino" ali pa vas zanese med opise likov.

Aktualne objave

VELIKA SPREMEMBA!

VELIKA SPREMEMBA!

IZREDNA NOVICA!

Nepričakovana sprememba v distribuciji in prodaji knjig!


Že kmalu po začetku leta 2023 je bila za zbirki VAGABUNDI in SPIRITUS DEI sprejeta nova strategija. Knjige bodo tekom nekaj tednov pripravljene, natisnjene in grafično oblikovane v povsem drugačni podobi, a vsebinsko nespremenjene. Že v preteklih letih smo nekako z nezadovoljstvom sprejemali kritike številnih bralcev o nedostopnosti posameznih delov knjig tako na trgu kot na knjižnih policah slovenskih knjižnic. Toda to težavo smo v mesecu januarju 2023 nekako odpravili. Za distribucijo in prodajo knjig je bila pred nekaj dnevi podpisana nova pogodba s podjetjem “Avrora AS, distribucija in založništvo” in predvidoma od marca 2023 se bo dalo knjige iz zbirke VAGABUNDI kupiti tako v “dobro založenih knjigarnah in ostalih prodajnih mestih” kot tudi na spletu pri distributerju. Prav tako je avtor, Stan Dirdeny pridobil uraden naziv “samozaložnika” in tako se bodo dale knjige naročiti tudi preko te spletne strani ali na posameznih prireditvah, ki jih organizira po vsej Sloveniji.

 

Toda, kot že omenjeno, bodo knjige vizualno nekoliko spremenjene preoblikovane. Po strokovnem mnenju tržnikov smo se odločili, da ostajajo knjige razdeljene, kot so bile poprej. Ob tem pa bodo platnice krasile povsem nove grafične podobe in nove slike, ki so že nastale pod organizacijo podjetja  “ZC Zarja 2”, ter v izvedbi ilustratorja g.Gaspari Mateja. Tisk knjig bo v začetku ponujal le broširano varianto po prodajni ceni 21,90 €, ampak ob zadostnem povpraševanju se bo dala pridobiti tudi knjige v “trdi vezavi”.

 

 

O knjigah Dirdeny Stana tudi na GOODREADS!

O knjigah Dirdeny Stana tudi na GOODREADS!

Prisotnost na odmevni spletni strani !

Tokrat z velikim veseljem sporočam, da so končno zagledale knjige iz zbirke VAGABUNDI in SPIRITUS DEI svetovno znano spletno stran “GOODREADS”. Spletna stran velja kot velik doprinos poznavalcem in oboževalcem knjig. Posamezen avtor zlahka predstavi sam sebe, svoja dela in še morda malenkosti, ki krepko doprinesejo k prepoznavnosti posameznika. Velika prednost same strani je možnosti objave v domačem ali materinskem jeziku, neglede na to, da se nahajajo lastniki v Združenih državah Amerike.

Ampak seveda, da pa zadeva le ni tako preprosta, sem kar hitro spoznal, kajti ob postavitvi lastnih del sem moral kar krepko dokazovati, kdo ali kaj sem in če sem sploh upravičen do objavljenih del. To in še marsikaj pa je nastalo zaradi osebne napake, ker nisem poslušal nasvetov tistih, ki so na portalu že nekaj let. Torej po pomotoma, ker se mi razpored ni zdel všečen, sem profil izbrisal. In prav zaradi tega so lastniki strani postali name pozorni. Takoj so zahtevali dokazila, da sem resnični “Stan Dirdeny”. No, ob tem moram izraziti veliko zadovoljstvo nad vsemi nadzori, ker sam sem bil že pred časom s stranjo podvržen hekerskim napadom. Ampak k sreči ni bilo posledic, ker se tako ne spletni strani http://standirdeny.com/ kot tudi GOODREADS ne hranijo PDF datoteke knjig. Ta pravica še zmeraj pripada le distributerju.

Skratka, kljub malim težavam in ob veliki pomoči osebnih prijateljic in izkušenih pisateljic, so informacije o vseh knjigah, ki sem jih ustvaril, dobro vidne. Dobrodošli na spletni strani https://www.goodreads.com/. Prednost strani je zagotovo v možnosti komunikacije s avtorjem. Prav tako lahko izrazite svoje mnenje o posameznem delu, zapisu, zbirki … Prepričan sem, da vsak avtor, ki in ko prejme odziv bralcev z veseljem prebere, kar mu sporočajo.
Nekako tako, kot je rečeno ob koncu filma “The Devil and Daniel Webster (2003)”:

“Pisatelji želijo, da ljudje preberejo, kar so zapisali.”

Festival “MAČJE MESTO”

Festival “MAČJE MESTO”

VOJNA PISATELJEV, na odrskih deskah hotela RADIN

Prava gledališka predstava za mlade in odrasle!


Naposled se je zgodil tisti poseben trenutek, ko bi človek lahko rekel “Vrhunec”!  Prav v zadnjem nastopu, ki se je zgodil 17.6.2022 marsikdo poimenoval “Nemogoče je mogoče”. Pa zakaj tako? Že lep čas se na slovenskem trgu z dr. Vesno Novak trudiva poslušalcem približati zabavno z poučnim.  Vsak nastop je vreden čistega zlata. Ampak so pa trenutki, na katere sva pa nastopajoča še posebej ponosna. In tak trenutek se je zgodil v Radencih, kjer se je v dveh dneh pripetilo toliko prijetnih in presenetljivih dogodkov, da jih je skoraj nemogoče predstaviti v enem samem prispevku. A kljub vsemu začnimo na začetku.
Prvič, a sem prepričan, da tudi ne zadnjič, sva bila vabljena v svet mladih in v svet zabave. Čeprav kar zgodaj, a spet ne tako zgodaj, sva torej nastopila v festivalni dvorani hotela Radin. A tokrat sva naposled le stala na pravih odrskih deskah in podoživljala tak trenutek, ki je do sedaj bil označen kot “sanje”. Ob izvrstnem ozvočenju sva naposled le ugotovila kako izvrstna je najina odrska oprema, kajti bilo jo je natanko toliko, kolikor jo je oder dopuščal. Toda … ko pa so začeli prihajati poslušalci, sem pa začutil tisti ta pravi strah. Kot bi mignil, se je dvorana napolnila do zadnjega sedeža. Toda med poslušalci niso bili le mladi ljudje, temveč tudi odrasli. Med številčnimi poslušalci, je v prvi vrsti je sedela prekmurska pisateljica knjig za osebo rast, Ines Šinko.
Igra se je začela. Morda nekoliko drugače, kajti oba je gnala tisti dan neka posebna moč. Ob zavedanju tako veličastnega trenutka da človek iz sebe več, kakor je poprej pripravljen. Ampak vsak trud je bil poplačan. Toliko sodelovanja s poslušalci nisva bila vajena. Predvsem pa sta bili tokrat prisotni tudi najini novi figurici. LAVA in ČMRLJ RUDI.
Ob spoznanju novih razsežnosti nastopov, z dr. Novak Vesno že kujeva majhne spremembe. A te bodo igro samo dopolnile. Predvsem naj se ob zaključku prispevka zahvalim v imenu obeh programskima vodjema prireditve, Marovič Mojci in Ajlec Luku. Biti del takšnega dogodka je tako, kakor bi sanje postale resničnost!

 

a
b
c
d
e

 

FOTO: Novak Andreja