V šolski dvorani prisluhnilo več kot dvesto mladih poslušalcev!

Tokrat se igra izvedla 22.4. v Murski Soboti. Že res, da deževno jutro ni nudilo presežkov v počutju vendar pa se je le to hitro spremenilo ob prihodu v Mursko Soboto. Prijazno, kolikor se da, nas je sprejela prijazna gostiteljica. A že po nekaj minutah sva nastopajoča obstala z odprtimi usti, kajti dvorana, v kateri je bil planiran nastop, je nekajkrat presegla najine želje. Nekoliko z muko sem se lotil priprav. Počutil sem se kot mravlja na gozdnih tleh.

Ampak, kot bi me tonski mojster poznal, je za pokušino zvočnih elementov predvajal tisto glasbo, s katero bi sam gore premikal. Torej dobro poznani glasbi AC/DC še niso zadoneli prvi toni, ko se je nekje v meni predramil pogum. Hitro, kakor se je dalo, sva z dr. Vesno Novak postavila sceno in vse ostale parametre, ki neposredno omogočajo tekoč pretok gledališke igre. No ta je bila posebna. Pred tako številčno množico še namreč nisva nastopila. Tudi sodelovanje, pogovor in malodane klepet s poslušalci je trajal ves čas. Kakor bi le ti začutili mojo neodločnost pred nabito polno tribuno, so glasno in spodbudno podpirali fantazijske opise. Seveda tudi Vesna ni ostala praznih rok. A kljub vsemu se je zgodil trenutek, o katerem sem še ne dolgo tega lahko le sanjal.

O ja! Vsak nastop je neprecenljiv. Vsak kraj je zase poseben in vsak nastop ostane za vekomaj zabeležen. Toda v Murski Soboti se je pisala druga zgodba, ki bo za vselej spremenila potek igre. Podrobno poročilo o celotnem dogodku se nahaja v podmeniju na priloženem linku standirdeny.com/os-III-murska-sobota. Toda že prihaja nov trenutek, nova možnost poklepetati s poslušalci. Že junija bo nedaleč od Murske Sobote “Mačje mesto”. A kaj bo tam, bomo pa šele videli.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

Foto Vir: OŠ III Murska Sobota