Nov dan in nova presenečenja na odrskih deskah!

4.4.2022, ob 11. uri je bila izpeljana nova igra “Vojne pisateljev”. Številni spremljevalci naju pogosto vprašajo, kaj lahko torej igra v takšni izvedbi ponudi novega? A odgovor je preprost. Vsaka igra, vsak dogodek je drugačen in niti sama se ne zavedava, kaj bo tistega izbranega dne zgodilo. Igra je napisana in prilagojena nekaterim nepredvidenim situacijam, ampak tisto kar pa se dejansko pripeti na samem dogodku, pa je vedno zavito v tančico skrivnosti in enako navdušuje poslušalce, kot sama avtorja. Zato še dolgo ne bomo prišli do konca idej.
Tako sva torej, v ponedeljek 4.4.2022 gostovala v OŠ Dobrna. Res, da se je dan že začel z omembe vredno kavo, v bližnji slaščičarni kot tudi v sami šoli. A prav slednja institucija naju je ob omamni kavni vonjavi še dodatno presenetila. Takoj ob prihodu v njihovo preddverje sva oba ostala odprtih ust, kajti prav šolske stene so bile bogato založene s likovnimi deli različnih stilov. Predvsem modeli raznih orodij, ki nas spremljajo med samim ustvarjanjem, so takoj dali vedeti, da sva prišla v poseben kulturni kotiček, skrit med hribovjem.
Igra se je začela. Sprva je potrebno priznati, da sva oba nastopajoča začutila rahlo razburjenje. Površina odra je malodane dosegla velikosti velikih gledaliških površin, na katerih se odvijajo baleti ali druge vrste pomembnih predstav. A presenečenja so se le še stopnjevala. Med samo igro so se učenke in učenci tako zatopili v igro, da se je ta prav do konca izvedla samo v medsebojnem sodelovanju, komuniciranju in v vsem mogočnem  početju na odrskih deskah. Tokrat sta bili podarjeni kar dve nagradi. Prva v kvizu, kjer  je pogumna učenja pridobila, ob odgovarjanju na težka vprašanja, knjigo “Dogodivščine na galebjem otoku”. Toda kljub izvedenemu kvizu, se nikakor ni dalo izogniti podelitvi še ene knjige, iz sveta fantazije. A ta knjiga, “Vagabundi I., Volčja zgodba 1. del” je romala v roki mladi poslušalki zaradi pravega in dobrega poznavanja sveta “Volkodlakov”.
Igra se je zaključila na najlepši način, kakršnega si avtor lahko samo želi. S prošnjo za izdajo avtograma v podarjeno knjigo. Morda je res samo podpis, ampak občutek, ki ga ob tem po vsej verjetnosti doživita kar obe strani, je vreden čistega zlata.

 

 

Foto: OŠ Dobrna, ga. Nevenka Tratnik

 

* * *

 

FILM-1
FILM-2
FILM-3
FILM-4
FILM-5