Projekt “VOJNA PISATELJEV”

Novost na trgu. Prava bitka pisateljev različnih žanrov!


Naj podelim še nekaj besed po zadnjih nastopih o projektu “VOJNA PISATELJEV”. Čeprav sem se pod rubriko “Projekti” in v njej pod nivojem “Vojna pisateljev” o tem že temeljito razpisal, bom tokrat še raje predstavil nekaj resničnih doživetij s terena, na katerem prav te dni v sodelovanju z soustanoviteljico projekta, dr.Vesno Novak doživljava. Prav za te namene, je bila torej že obstoječa igra iz leta 2019 nekoliko dopolnjena,  obogatena in kot takšna neposredno prenesena pred poslušalce. Odziv je bil presenetljiv. Toda tako številčni obiskovalci so nama v OŠ Antona Aškerca v Rimskih toplicah dali še dodatno motivacijo in rojstvo novih idej s katerimi sva prav danes, 27.9.2021 nastopila pred izbranimi učenci v OŠ Fokovci. Pravzaprav sva presenetila kar sama sebe, ter ob uporabi tehnoloških orodij, za interaktivno sodelovanje nastopajočih s poslušalci krepko izboljšala igro.

Prav zadnje dneve pogosto prejemam številčna vprašanja, čemu sva se z Vesno lotila širjenja informacij in zavedanja o najinih delih na tak način? Se pravi, z dramsko igro. Odgovor pa je več kot na dlani. Preprosto zato, ker poslušalci želijo nekaj novega in prav v ta namen sva združila tehnološke vložke s komičnimi, poučnimi in spodbudnimi dejavniki za mlade oz zavedanja, da branje prinaša zadovoljstvo. Skratka, igra “Vojna pisateljev” bo prej ali slej vidna  po vsej državi. Že zdaj se tudi oblikuje verzija za odrasle, ampak do tedaj bo potrebno še malce počakati, ker nikakor se ne sme prezreti, da sem še zmeraj samo “mladinski pisatelj”.

Prilagam nekaj osnutkov iz samega dogodka. Kaj kmalu, že 7.10.2021 pa se bo enaka igra odvijala v Ruški osnovni šoli. Ampak tisti dan se bo pisala nova zgodba. Vsekakor bom o tem poročal.

 


FOTO:
 Rafael Škafar, OŠ Fokovci